1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Over ons

Er zijn vier partners in dit samenwerkingsproject; Tata Steel, Infinergy, Windcollectief Noord-Holland en Royal HaskoningDHV.

Tata Steel heeft ambitieuze bedrijfsdoelstellen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil niet alleen op een zo milieubewust mogelijke manier staal produceren, het wil ook bijdragen aan de opwekking van hernieuwbare energie op het bedrijfsterrein. Daartoe zijn er plannen voor zo'n 80.000 zonnepanelen op gebouwen en ook het inzetten van windenergie past in deze visie.

Infinergy is een Nederlandse ontwikkelaar van duurzame energieprojecten, gevestigd in Engeland. Het bedrijf is een voormalige dochteronderneming van Koop Duurzame Energie (KDE) uit Slochteren en opereert nu zelfstandig. Infinergy heeft veel ervaring met de ontwikkeling van windmolens op industrieterreinen, bijvoorbeeld op een op-en overslagterrein voor vloeibaar gas in Wales.

Windcollectief Noord-Holland B.V. heeft een aantal saneringsturbines in bezit. De aandeelhouders zijn een windenergiecoöperatie en particuliere windmolenexploitanten in Noord-Holland. De aandeelhouders van het Windcollectief willen nu en later in de windenergie actief zijn. Windcollectief Noord-Holland doet mee in het nieuwe windpark, Windpark Ferrum. 

Royal HaskoningDHV is een milieuadviesbureau met jarenlange ervaring in het IJmond-gebied. Het bedrijf heeft een ongeevenaarde kennis van het bedrijfsterrein en de bedrijfsprocessen van Tata Steel.