Er zijn vier partners in dit samenwerkingsproject; Tata Steel, Infinergy, Windcollectief Noord-Holland en Royal HaskoningDHV.

Tata Steel heeft ambitieuze bedrijfsdoelstellen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil niet alleen op een zo milieubewust mogelijke manier staal produceren, het wil ook bijdragen aan de opwekking van hernieuwbare energie op het bedrijfsterrein. Het inzetten van windenergie past in deze visie.

Infinergy is een ontwikkelaar van duurzame energieprojecten, met een focus op wind op land en zon. Het bedrijf is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Infinergy heeft veel ervaring met de ontwikkeling van windturbines op industrieterreinen, bijvoorbeeld op een op- en overslagterrein voor vloeibaar gas in Wales.

Windcollectief Noord-Holland B.V.’s aandeelhouders zijn een windenergiecoöperatie en particuliere windmolenexploitanten in Noord-Holland. De aandeelhouders van het Windcollectief willen nu en later in de windenergie actief zijn. Windcollectief Noord-Holland doet mee in Windpark Ferrum.

Royal HaskoningDHV is een milieuadviesbureau met jarenlange ervaring in het IJmond-gebied. Het bedrijf heeft een ongeëvenaarde kennis van het bedrijfsterrein en de bedrijfsprocessen van Tata Steel; expertise die van groot belang is geweest bij de realisatie van het windpark, op zo’n complexe industriële locatie. Royal HaskoningDHV heeft alle milieutechnische aspecten rond het project uitgevoerd en neemt in de operationele fase groene stroom af voor de jaarlijkse voorziening van vier van haar kantoren. Lees het persbericht hierover hier.