Infinergy in Nederland

Infinergy Nederland bouwt actief aan een pijplijn van duurzame energieprojecten, zowel zon als wind op land. Het eerste gerealiseerde project was Zonnedak Bogota in Halfweg. Windpark Ferrum bij Tata Steel in IJmuiden is sinds het najaar van 2020 operationeel, en bij gemeentes door het gehele land heeft Infinergy, in samenwerking met ontwikkelingspartner NRG2All, verscheidene voorstellen voor zonneparken ingediend. Daarvan heeft Zonnepark De Mun in Oss in november 2020 een omgevingsvergunning gekregen. Infinergy heeft als doel in Nederland een succesvolle en uitgebreide projectportefeuille te realiseren.

Infinergy in het VK

Infinergy is een van de meest succesvolle zelfstandige duurzame energieontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft ongeveer 500MW aan geïnstalleerd vermogen in wind op land opgeleverd en ontwikkelt momenteel een verdere projectportfolio van zo’n 400MW, voornamelijk in Schotland. De projecten variëren in omvang; van een enkele windmolen tot grote windparken van meer dan 50 turbines. Infinergy werkt regelmatig samen met gerenommeerde internationale investeerders, en heeft uitgebreide ervaring in het realiseren van projecten op complexe locaties, zoals bedrijfsterreinen voor zware industrie.

 

Infinergy Pacific

Infinergy Pacific is opgezet door Infinergy om zon en wind op land te ontwikkelen in Australië en Nieuw Zeeland. Het eerste succesvol afgeleverde project is Metz Solar Farm, een 120-megawatt zonnepark vlakbij Armidale in New South Wales. Dit project is verkocht en is momenteel in aanbouw. Een ander grootschalig project, Bookaar Solar Farm van 200MW, is in ontwikkeling in Victoria. Infinergy Pacific’s portefeuille bestaat niet alleen uit projecten van deze schaalgrootte; het team onderzoekt ook mogelijkheden voor ‘middenklasse’ wind- en zonne-energie.