1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Windpark Ferrum krijgt vergunning

15 maart 2017

Deze week hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bekend gemaakt dat zij ontwerp-vergunningen verlenen aan Windpark Ferrum, het voorstel voor drie windturbines in het verlengde van Windpark Reijndersweg bij Wijk aan Zee. Projectpartners Tata Steel, Infinergy, RoyalHaskoning en Windcollectief Noord-Holland hebben verheugd kennis genomen van de beslissing.

Esbjörn Wilmar, directeur van duurzame energieontwikkelaar Infinergy: “Dit is fantastisch nieuws. Over het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om dit project mogelijk te maken. Landschappelijk gezien is een industriële locatie bij uitstek geschikt voor windturbines. Maar dit brengt ook additionele uitdagingen met zich mee om de turbines in te passen in de bedrijfsvoering van de aanwezige zware industrie. Door de goede samenwerking met vele betrokkenen en de positieve inzet van Tata Steel hebben we het samen voor elkaar gekregen. Daar kunnen we trots op zijn en dit kan als een goed voorbeeld dienen voor andere industriële locaties.”

Het windpark zal worden gebouwd op het bedrijfsterrein van Tata Steel IJmuiden, dat door de Provincie Noord-Holland was aangewezen als zoekgebied voor wind op land. Het staalbedrijf speelt een zeer actieve rol in het windpark. Director Engineering and Site Services Annemarie Manger: “Verlening van de ontwerpvergunningen voor Windpark Ferrum is een grote stap voorwaarts, niet alleen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van de Provincie maar zeker ook voor die van Tata Steel. Wij zien de bouw van het project met vertrouwen tegemoet en we hopen dat de turbines in 2018 operationeel zullen zijn.”

Omwonenden kunnen kennis nemen van de definitieve bouwplannen gedurende een open avond die de Provincie Noord-Holland op 13 april 2017 van 19.00 tot 20.30 organiseert in hotel Het Hooge Duin in Wijk aan Zee. Participatiemogelijkheden in het project zullen die avond ook worden gepresenteerd. Voor de gepubliceerde beslissing van Gedeputeerde Staten op 14 maart klik hier.